Logo MaterSense Aandacht voor moederschap

Begeleiding

Alles wat je bezig houdt en innerlijke onrust geeft kan aanleiding zijn voor een begeleidingsgesprek.

voorbeelden

Ervaringen rond zwangerschap en moederschap kunnen je ontzettend aangrijpen. Je gevoelens en gedachten kunnen zo intens zijn dat je behoefte hebt om er met iemand over te praten en meer rust en helderheid te creëren.

In begeleidingsgesprekken worden jouw ervaringen verkend.  Of het nu je lichamelijke ervaringen zijn, angsten en verlangens, gevoelens van schuld en schaamte, ervaringen met andere mensen, veranderde ideeën over het leven… we verkennen wat ze voor je betekenen en hoe je ze een plek kunt geven. Daarbij praten we niet alleen, maar maken we ook ruimte om te voelen van wat er in je omgaat. En we verkennen wat jouw krachtbronnen zijn.

Je kunt bij mij terecht voor een enkel individueel gesprek, of voor een serie gesprekken. Dit bepalen we naar jouw behoefte. 

Je kunt telefonisch contact opnemen om vrijblijvend te bespreken wat ik voor je kan betekenen.

Het aanbod is er ook voor mannen op wie het vader worden of het ouderschap impact heeft.

Begeleiding voor jou en je partner samen of voor je gezin is eveneens mogelijk. Bijvoorbeeld als jullie samen willen stilstaan bij het gaan sterven of het verlies van een kind(je). Het kan goed zijn daar samen tijd en ruimte voor te nemen, omdat partners en kinderen zo’n ingrijpende gebeurtenis vaak op een andere manier beleven en verwerken. Soms met onbegrip of een gevoel van verwijdering tot gevolg. Het kan ook zijn dat een intensieve dagelijkse context het gevoel geeft dat er geen ruimte is voor het met elkaar delen van de meest wezenlijke ervaringen en vragen. Ik help jullie dan die ruimte te vinden.

Net zo kan een onvervulde kinderwens impact hebben op je relatie. Het over en weer uitspreken van jullie individuele ervaringen in een veilige en respectvolle ruimte, kan lucht geven en je weer dichter bij elkaar brengen.

Dit geldt ook voor de situatie dat alles eigenlijk goed loopt na de geboorte van jullie kindje, behalve dat jullie als ouders elkaar volledig ‘kwijt’ zijn.

Het kan ook fijn zijn om je ervaringen met andere vrouwen of andere stellen te delen. Daarvoor zijn er bezinningsgroepen.